Ekipa AMS pobednik devetog Memorijalnog turnira Zoran Popović Pop

SMEDEREVO, 18. jul 2024 – Sinoć je, pred prepunim tribinama terena za mali fudbal u Vranovu, nakon čak 20 dana dobrog fudbala, brojnih iznenađenja i velike podrške publike, završen deveti Memorijalni turnir Zoran Popović Pop.

Ovogodišnji pobednik u odličnoj i neizvesnoj finalnoj  utakmici je ekipa AMS, kojoj je osim pehara pripala i nagrada od 200 hiljada dinara. Na drugom mestu ostala je ekipa “BWM”, čiji sponzor je bila vranovska firma a činili su je mahom igrači iz Zrenjanina. Njima je uz pehar pripala i nagrada od 70 hiljada dinara. Ekipa Kovano gvožđe Novković iz Vranova osvojila je treće mesto i 30 hiljada.

Nagrađeni su i najistaknutiji pojedinci. Urošu Nikoliću iz pobedničke ekipe AMS pripala je titula najboljeg igrača devetog Memorijala Zoran Popović Pop. Za najboljeg golmana proglašen je Đuro Rodić iz ekipe  BWM, dok je najbolji strelac sa 15 postignutih golova Srđan Stojković, takođe iz ekipe BWM.

Sva priznanja su uručile Jovana Popović i Andrea Milenković, ćerka i bratanica Zorana Popovića Popa.

Finalno veče turnira i ove godine su otvorile mlade nade smederevskog fudbala, škole fudbala FK Kolarac i FK Jedinstvo,  što je bio svojevrsni omaž dugogodišnjem radu Zorana Popovića Popa sa talentovanom decom. Uoči finalnog meča nastupile su i ekipe Popovih prijatelja, drugara i nekadašnjih saigrača, koji na ovaj način iz godine u godinu daju doprinos sećanju na Zorana.

Ove godine pred utakmicu za pobednički trofej intonirana je srpska himna, a odmah po proglašenju pobednika organizatori su priredili vatromet, što je oduševilo brojnu publiku. Nakon uručenja nagrada pripremljena je zakuska na terenu za učesnike turnira.

Porodica Zorana Popovića Popa duguje veliku zahvalnost Gradskom fudbalskom savezu na podršci, kao i Dejanu Radojeviću i Aleksandru Petroviću Peletu, za ogroman trud i zalaganje u organizaciji. Zahvalnost ide i sponzorima koji su pomogli održavanje turnira: DM Boš, Rok šped, Minel Enim, KMF i autoprevoznik Goran Pavlović iz Radinca.

Deveti Memorijalni turnir Zoran Popović Pop počeo je 28. juna. Takmičile su se čak 24 ekipe, a tribine u Vranovu su redovno bile pune.

Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015. godine u 51. godini života, nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je na klupi FK Proleter Vranovo, koji je upravo pod njegovom trenerskom palicom tada ušao u viši rang takmičenja.

Memorijalni turnir već 2016. u leto pokrenula je porodica sa Popovim prijateljima, a u organizaciju se uključio GFS na čelu sa Zvezdanom Vrbanovićem.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!